« takaisin tiedotteisiin

Olutmaailma tutuksi – olutkoulutusta yli 10 vuottaSulje

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto on tarjonnut yli kymmenen vuotta olutkoulutusta ravintola-alan opiskelijoille. Lähes 3 500 opiskelijaa on saanut tietoutta oluen historiasta, oikeasta tarjoilutavasta ja erilaisista oluttyypeistä. Koulutuksia on järjestetty ympäri Suomea aina Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Joensuuhun. Tarkoituksena on lisätä tulevan ravintolahenkilökunnan tietämystä oluesta ja tuntemusta olutkulttuurista.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto aloitti olutkoulutuksen tarjoamisen parille ravintola-alan oppilaitokselle vuonna 2003. Suuren kysynnän vuoksi kokeilua laajennettiin ja kymmenessä vuodessa kursseja on pidetty jo yli 180.

”Palaute olutkoulutuksista on ollut erinomaista ja koulutukset ovat hyvin haluttuja. Koulutus antaa tuleville ravintola-alan työntekijöille tietoa oluen monipuolisista ominaisuuksista ruokajuomana ja mietona seurustelujuomana”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa.

Oppilaitoksissa kouluttajana toiminut Mikko Salmi Pienestä Olutkoulusta on tehnyt monipuolista työtä oluen parissa jo pitkään. Hän on laatinut useita julkaisuja ja kirjoittanut artikkeleita oluesta ruoka- ja juomalehtiin. Hänellä on myös kokemusta käytännön työstä oluen parissa useissa eri panimoissa. Salmi kiertää Suomen ravintola-alan oppilaitoksia nyt yhdettätoista vuotta.

”Viime vuosina oluttarjonta on laajentunut ja kiinnostus olutta kohtaan on selvästi kasvanut. Opiskelijat haluavat innokkaasti oppia tunnistamaan erilaisia oluita ja niiden monipuolista makumaailmaa”, sanoo olutkouluttaja Mikko Salmi.

Olutkoulutuksia ja -maistatuksia tilaavat ravintola-alan koulujen lisäksi yritykset ja entistä enemmän yksityiset oluen ystävät erilaisiin juhliin kuten syntymäpäiville.

”Olutmaistatus on oiva tapa viettää iltaa ystävien kesken ja tutustua oluen monipuoliseen makumaailmaan. Olutta kannattaa myös rohkeasti yhdistellä eri ruokien kanssa ja kokeilla erilaisten ruokien valmistamisessa”, Salmi sanoo.

Lisätiedot:
Pieni Olutkoulu
Olutkouluttaja Mikko Salmi, p. GSM 040 734 4928

Katso video Panimoliiton YouTube-kanavalla: Näin järjestät olutbruuvin

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto
Toimitusjohtaja Elina Ussa, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 045 269 7711
Viestintäpäällikkö Outi Heikkinen, p. (09) 148 871 (ETL vaihde), GSM 050 370 8677

Seuraa meitä Twitterissä @panimoliitto

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto ry on olutta, siideriä ja long drink -juomia sekä virvoitusjuomia ja kivennäisvesiä valmistavan kotimaisen teollisuuden edunvalvoja. Sen jäsenyritykset ovat Oy Hartwall Ab, Nokian Panimo Oy, Olvi Oyj ja Oy Sinebrychoff Ab. Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto toimii Elintarviketeollisuusliitto ry:n yhteydessä, ja se edustaa maamme jalostusarvoltaan kolmanneksi suurinta elintarviketeollisuuden alaa.