Raaka-aineet ja valmistusSulje

Long drink valmistuu kuten virvoitusjuoma

Nykyisten long drink -juomien alkoholi on peräisin joko tislatusta tai ei-tislatusta käymisteitse valmistetusta alkoholista. Tislatun alkoholin lisääminen on sallittua ainoastaan nk. vahvoihin eli Alkojen ja ravintoloiden kautta myytäviin enintään 5,5 tilavuusprosenttia alkoholia sisältäviin long drink -juomiin. Päivittäistavarakaupoissa myytävien, pitoisuudeltaan enintään 4,7 tilavuusprosenttia olevien juomien alkoholi on taas syntynyt pelkästään käymisteitse.

Valmistusteknisesti long drink -juomat muistuttavat lähes täysin virvoitusjuomia. Puhdistettuun veteen lisätään makuraaka-aineet ja välttämättömät lisäaineet. Juomat hiilihapotetaan aivan kuten virvoitusjuomatkin. Luonnollisesti merkittävin ero on tuotteeseen sekoitettava alkoholi. Molemmissa vahvuuksissa selkeästi suosituimman makuyhdistelmän muodostavat greippi ja alkoholi.

Ginin ja brandyn lisäksi vahvojen lonkeroiden alkoholina on aikojen kuluessa käytetty mm. vodkaa ja katkeroa. Käymisteitse alkoholinsa saaneissa keskivahvoissa long drink -juomissa maku voi greipin ohella olla peräisin esimerkiksi appelsiinista tai sitruunasta.

Long drink -juomat suositellaan nautittaviksi kylminä ja mielellään jäiden kera.